Arkivbild: Louise Sand i aktion i en landskamp mot Brasilien. Foto: Adam Ihse/Scanpix.

"Lättare att sitta på bänken när det går bra"

Louise Sand: "Då drar man fram kniven"
2:50 min

Louise Sand har inte fått så mycket speltid hittills i EM, men har ändå stått för flera spektakulära mål. Nu är hon beredd inför bronsmatchen.

Louise Sand har imponerat de gånger hon fått chansen under mästerskapet, och skulle det bli mer speltid i bronsmatchen så är 21-åringen beredd.

– Så fort jag får chansen är mitt mål att göra det bästa av situationen. Jag blir jätteglad när jag väl får spela, och det är det jag verkligen vill göra, säger Sand inför bronsmatchen mot Montenegro.

Hur är det att sitta och titta på, blir du frustrerad när det inte går bra för laget?

– Det är klart, det är lättare att sitta på bänken när det går jättebra. Så som det gjort för oss. Men om det hade gått sämre hade jag velat komma in och göra det bättre. Nu har det gått skitbra, då är det lättare att sitta på bänken.

Louise Sand har stått för flera "japaner" under turneringen, vilket är imponerande med tanke på hur kort tid det blågula laget hunnit träna ihop.

– Där får jag ge credden redden till Bella (Isabella Gulldén). Hon ger underbara passningar så det är bara att hoppa och göra det bästa av situationen. Igår mimade hon "jappe", och så var det bara att gå på det, säger Sand.

Bronsmatchen startar 15.30, och Sverige möter då Montenegro som man föll mot i en tuff match i gruppspelet. Förbundskapten Thomas Sivertsson menar att det blågula laget har gjort sin läxa.

– Vi lärde oss mycket av den matchen. I den andra halvleken kom inte in på linjen, och då måste vi hitta andra vägar. Nu har vi känt på dem en gång, och jag hoppas att vi har vi kan lära oss lite mer än vad de kan, säger Sivertsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".