Förbundskapten Håkan Ericsson och U21-landslaget. Foto: TT. Collage: Radiosporten.
Förbundskapten Håkan Ericson och U21-landslaget. Foto: TT. Collage: Radiosporten.

Svenska U21-drömmen: Möta A-landslag

U21-förbundskaptenen Håkan Ericson om A-landslag och allsvenskt avbrott
2:45 min

Det svenska U21-landslaget i fotboll kan möta A-landslag som uppladdning inför EM i Tjeckien i juni.

Och det redan i mars.

– Det vore en kittlande utmaning, vi får se om det går i lås, säger U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson till Radiosporten.

U21-landslaget i fotboll på herrsidan är ute efter en träningsmatch i mars. Serbien är redan spikade som motstånd den 27 mars, men sedan är ett träningsmatchdatum vakant. De flesta länderna håller inte igång sina ungdomslandslag så nu har förbundskapten Håkan Ericson ställt in siktet på seniormotstånd.

– Vi har ställt frågan till ett par A-landslag och inväntar svar från dem, säger Ericson som inte vill uppge vilka landslag som kan vara aktuella.

– Förhoppningsvis får vi besked i nästa vecka, men det kan dröja med ett svar fram till januari, säger Håkan Ericson.

Samtidigt ser det negativt ut i frågan kring att allsvenskan ska flyttas på grund av U21-EM som startar den 18 juni för svensk del med match mot Italien. Förbundskapten Håkan Ericson ville samla laget den 4 juni i stället för den 8 juni för att kunna få in ytterligare en träningsmatch.

– Det besked jag fått nu är att det kommer spelas allsvenska omgångar fram till den 7 juni.

Finns det stor chans att påverka det beslutet?
– I och med att vi fick nej nu ser jag de chanserna som ganska små, säger U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson till Radiosporten.

Lyssna mer i klippet ovan.

Mer om Landslag

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".