Foto: AP Photo
74 människor dog till följd av upploppet på arenan i Port Said. Foto: AP Photo

Egypten tillåter supportrar igen

Egyptiska myndigheter kommer delvis att släppa på det snart tre år långa förbudet mot att ha publik på fotbollsmatcher i landets högsta fotbollsliga. Det meddelar landets fotbollsförbund. 

Förbudet utlystes på obestämd tid i februari 2012 efter att 74 människor dog i följderna av ett upplopp mellan supportrar i en match mellan Al Masri och Egyptens populäraste klubb Al Ahli.

Men när den egyptiska ligan fortsätter efter uppehållet för Afrikanska mästerskapen 17 januari-8 februari kommer ett litet antal supportrar att släppas in på arenorna igen.

Maximalt 10 000 supportrar kommer att tillåtas på matcher som spelas på de större arenorna i Kairo och Alexandria och 5 000 på mindre arenor i resten av landet.

Däremot gäller fortfarande totalförbudet och spel inför tomma läktare när de sex största lagen i landet är en part: Al Ahli, Zamalek, Al Ittihad, Ismaili, Al Masri och Damanhur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".