Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån

Västerås slog Sandviken i rivalmöte

Muhrén om Västerås seger mot Sandviken: "De spräcker en barriär"
1:14 min

Publiken i Göransson arena bjöds på rena målfyrverkeriet när Sandviken föll hemma mot Västerås med 6-10. Det var Sandvikens första hemmaförlust på över 20 matcher, och den första på två år.

– Jag tror absolut detta kan ha betydelse på längre sikt. Sandviken är laget alla jagar, förra året när jag var i Sandviken vann vi alla matcher mot Västerås. För Västerås kan den här segern spräcka en barriär, man kliver över en tröskel och känner att man kan slå dem på deras hemmaplan ganska komfortabelt, säger Radiosportens expert Magnus Muhrén.

Sandviken skapade mest målchanser i den första halvleken, som Västerås ändå vann med 4-3. Detta mycket tack vare storspelande målvakten Andreas Bergwall.

– Det var en svettig eftermiddag, säger Bergwall till Radiosporten.

Efter paus bjöd Västerås på ett varierat och mycket effektivt anfallsspel och serieledande Sandviken hängde inte med. Jonas Nilsson svarade för fyra av de tio VSK-målen. 

– Matchbilden passade Västerås bättre, det böljade fram och tillbaka hela tiden. Sandviken har i många år velat kontrollera matcherna mer än man lyckats göra idag, säger Muhrén.

Bergwall kan inte minnas att hans lag gjort tio mål borta på Sandviken tidigare.

– Vi har gjort nio mål på Sandviken en gång tidigare på gamla Jernvallen. Men tio mål kan det inte vara många som gjort. Det känns konstigt att stå här och vara supernöjd efter att ha släppt in sex mål. säger Bergwall.

Kalix tog sjätte fullpoängaren för säsongen när Vetlanda besegrades med 4-1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".