HALMSTAD 2014-09-09 Sveriges kvitterare Oscar Hiljemark, till vänster, gratulerar 2-1-skytten Kristoffer Olsson under tisdagens U21 EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Turkiet på Örjans Vall i Halmstad. Foto: Björn Lindgren / TT
Foto: Björn Lindgren / TT

Kristoffer Olsson stannar i Midtjylland

U21-landslagsmannen Kristoffer Olsson blir kvar i den danska fotbollsklubben FC Midtjylland på permanent basis. 19-åringen har skrivit på ett 3,5-års kontrakt till sommaren 2018.

– Det är en hungrig klubb på väg upp. Jag känner mig på samma sätt, och därför tror jag att det här är rätt beslut för mig, säger Olsson till Midtjyllands hemsida.

Den spelskicklige mittfältaren lämnar nu den engelska storklubben Arsenal som lånat ut Olsson till Midtjylland under hösten. Den danska klubben hade en köpoption i lånekontraktet som de nu utnyttjat. FCM leder just nu den danska ligan.

Som första svenska media träffade Radiosporten Kristoffer Olsson på den danska landsbygden i höstas. Redan då öppnade tränare Glen Riddersholm för en permanent förlängning av svenskens kontrakt. Nu är alltså alla papper också påskrivna.

Kristoffer Olsson är högaktuell för spel i U21-EM i Tjeckien i juni.

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".