Milan Gulas gjorde två mål i Färjestads kross. Foto: Janerik Henriksson/TT
Milan Gulas gjorde två mål i Färjestads kross. Foto: Janerik Henriksson/TT
Färjestad-Frölunda 6-2

Fem poäng av FBK:s Rajala – sjunde raka förlusten för Frölunda

Rikard Wallin "idag var vi bäst och förtjänade att vinna"
2:59 min

Efter sju förluster i rad behöver Frölunda en plan B. 

Färjestad vann nämligen det västsvenska derbyt med 6-2 efter ett mål och fyra målgivande passningar av Toni Rajala. 

Toni Rajala värvades till Färjestad från KHL i november som en poängspelare. Mot Frölunda gjorde finländaren skäl för lönen. Även spelmässigt glänste Rajala med bra skridskoåkning och känsliga handleder i framspelningarna.

Vid 1-0 och 2-0 hittade Rajala in till Per Åslund som bara hade att sätta till klubban framför Lars Johansson i Frölundamålet. Vid 3-0 så lyfte Rajala fram pucken till Milan Gulas som blev fri då Frölundas Christian Bäckman olyckligt ramlade i egen zon.

Efter det målet dunkade Lars Johansson målvaktsklubban i isen och lämnade över sysslan till Linus Fernström.

Både Färjestad och Frölunda var inblandade i omdiskuterade situationer med spelare i målgården i fredags. Redan efter 56 sekunder i Karlstad så fick videodomarna arbeta. Pucken gled in mellan benskydden på Lars Johansson som han hade en hög med spelare i framför sig. Inget mål trots protester från Färjestadshåll.

Mittakten slutade 2-2 efter två backmål (Elias Fälth och Mikael Wikstrand) av Frölunda i spel fem mot fyra. Även Färjestads 4-1-mål genom Milan Gulas (passningspoäng till Toni Rajala) tillkom i samma spelform.

Efter fyra målgivande passningar fick även Toni Rajala bli målskytt, 5-2 på ett friläge. För Frölunda och tränaren Roger Rönnberg gäller det att hitta en plan B om det fria fallet inte ska fortsätta. I den första perioden var backspelet bedrövligt. Det blev en klar uppryckning i mittenperioden, men då var uppförsbacken redan för brant.

Frölunda ökade tempot i den tredje perioden utan att hitta några nycklar till att dyrka upp hemmalagets försvarsspel med. I stället skickade Joachim Rohdin upp pucken i krysset till 6-2 med ett rappt handledsskott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".