Fredrik Steinwall och Sara Hector.
Fredrik Steinwall och Sara Hector. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förbundskaptenen om Hectors framgångar: ”Alla delar stämmer”

Förbundskapten Fredrik Steinwall om Sara Hectors framgång
2:56 min

Förbundskaptenen för damernas alpina lag, Fredrik Steinwall, ger en insyn i vad som ligger bakom Sara Hectors skutt till världstoppen inom storslalomen. 

De alpina damernas förbundskapten Fredrik Steinwall berättar vad han anser är anledningen till att Sara Hector har tagit stora kliv denna säsong.

– Hon har fått en stabilare position. Tekniktränarna har gjort ett fantastiskt jobb. Hon har blivit mentalt starkare givetvis, materialet har prickats rätt – alla delar stämmer, säger Steinwall till Radiosporten.

Inför säsongen hade Sara Hectors bästa placering i världscupen varit en 16:e plats. 

– Vi körde henne i fartgrenarna under tre år och vi tyckte att vi skulle ta ner mängden för att få högre kvalitet i någon gren. Så vi tog bort fartgrenarna och satsade på storslalom och slalom vilket var rätt drag att göra.

Sveriges alpina damlag är stjärnfyllt, och kanske har nu ännu en stjärna tänts.

– Hon hade ett litet genombrott i Åre med sin andraplats. Med dagens seger kommer väl det stora genombrottet. Alldeles perfekt i det sista storslalomloppet innan VM.

Inga fler före VM?

– Nej! Det är en och en halv månad. Så det är ett jättekonstigt program men så är det. Hon älskar att träna och tävla så vi kommer se till att hon kör en del Europacup och håller uppe tävlingsformen, säger Steinwall.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".