Adrian Kempe under öppningsmatchen mot Tjeckien i JVM. Foto: Chris Young/AP/TT
Adrian Kempe under öppningsmatchen mot Tjeckien i JVM. Foto: Chris Young/AP/TT

Kempe kan missa Rysslandsmatchen

Han missade Juniorkronornas möte med Danmark. Och nu är det osäkert om Adrian Kempe kan spela mot Ryssland i JVM-ishockeyn. – Just nu tar vi allt dag för dag, säger lagläkaren Sofia Sunnerud.

Modospelaren var en Juniorkronornas viktigaste spelare i JVM-premiären mot Tjeckien. Men sedan missade Adrian Kempe mötet med Danmark. Och när Juniorkronorna tränade på söndagseftermiddagen fanns han inte heller med på isen.

Efter det korta passet i utkanten av Toronto var det fortfarande oklart om 18-åringen kan vara aktuell för spel mot Ryssland.

– Han var sjuk och missade därför matchen. Nu mår han bättre, även om han fick vila från den här träningen, säger lagläkaren Sofia Sunnerud.

TT: Kan han spela mot Ryssland?

– Vi får se.

TT: Vad har han råkat ut för?

– Han har varit sjuk.

Något tydligare besked än så gav inte Sunnerud.

Men vad förbundskapten Rikard Grönborg hoppas på går inte att tolka på något annat sätt än att Adrian Kempe kan finnas med på isen.

– Av de rapporter som jag har fått så hoppas jag att han kan spela, säger han.

Adrian Kempe är inte ensam om att dras med skavanker. Även Leon Bristedt, som haltade runt rinken i ett par blå badtofflor, har en del bekymmer inför mötet med Ryssland.

– Det är ingen större grej och han ville ut på isen. Det handlar om en del blåmärken, och det ska man ha efter ishockeymatcher, säger Rikard Grönborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".