Foto: AP/TT
Foto: AP/TT

Svensk doldis ska rädda Heerenveen

Michaela Johnsson: ”Klart att det sätts lite press”
2:00 min

Sveriges senaste fotbollsexport är Michaela Johnsson. Hon lämnar LB07 (Limham Bunkeflo) i Elitettan för proffsspel i holländska Heerenveen.

Ligan som Michaela Johnsson kommer till består av lag från Holland och Belgien och 23-åringen blir första svenska att spela i ligan. 

– Jag fick ett erbjudande om att komma ner och provträna och tog chansen och allt kändes bra, jag blev erbjuden ett kontrakt och valde att ta det, säger hon.

Kontraktet sträcker sig från januari fram till i maj när säsongen slutar.

Michaela Johnsson kommer till sitt nya lag mitt under säsong, laget kämpar på den nedre halvan av serien och svenskan är värvad som målskytt.

– Det är klart att det sätts lite press, men samtidigt är det kul att komma ner och göra sitt bästa, säger hon.

Blir det en stor omställning för dig nu att du blir en professionell fotbollsspelare och att det blir fotboll på heltid?

– Ja det är klart, men samtidigt så känns det bra att kunna fokusera på fotbollen och ge det en chans att se hur långt det bär, säger hon.

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".