Brynäsdepp mot Växjö
Brynäsdepp mot Växjö. Foto: TT Nyhetsbyrån
Brynäs-Växjö 0-4

Nollat Brynäs under kvalstrecket

Brynästränaren Tommy Jonsson: ”Tilltufsade mentalt”
3:19 min

Brynäs halkade ner under kvalstrecket efter att man blivit nollat hemma mot Växjö och förlorat med 4-0.

– Vi är lite tagna av stundens allvar. Vi är lite krampaktiga vilket gör att det ser ut som det gör. Vi blir ängsliga och får inte igång vårt spel. Vi har blivit tilltufsade mentalt och det sätter sina spår. Nu handlar det om att komma tillbaka och bli starka, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till Radiosporten.

Målsnålt hemma, men på bortaplan ångar Växjö på.

Tredje raka segern, 4-0, togs när Växjö fick Brynäs att se borta ut även hemma.

Ishockey är sällan logiskt. Ta Växjö som har förlorat sina tre senaste hemmamatcher och bara har gjort ett mål vardera i dem.

Borta – där det av hävd brukar vara tuffare – flyter det på desto bättre.

Tre raka bortasegrar och totalt 14 mål på de tre senaste bortamatcherna gör att Växjö finns kvar i striden om direktplatserna till SM-slutspelet.

– Vi är bättre genom hela matchen. Får psykologiskt viktiga mål, vinner viktiga tekningar, när de får poweplay kan de inte få någon lugn och ro, säger målvakten Stefan Sten till Radiosporten.

Mot Brynäs var det inget snack.

Där Gävlelaget just nu har svårt att få något alls att fungera kunde Växjö stressa fram fina lägen.

1-0 kom på ett långskott från Liam Reddox, understödd av fin målvaktsskymning signerad Nick Johnson.

Kanadensaren gjorde själv 2-0 knappt åtta minuter senare, i boxplay.

Johnson snodde helt sonika åt sig pucken under ett slarvigt Brynäsuppspel och var sedan kyligt avslappnad när han skickade in Växjös sjätte mål i numerärt underläge för säsongen.

När Alexander Johansson ostört kunde lätta in 3-0 på en retur innan det ens gått en minut av mittperioden var uppförsbacken monumental för Brynäs. Igen.

Brynäs som har vägt upp en tio matcher lång förlustsvit på bortaplan med mestadels starkt hemmaspel, kunde nu inte ens hämta kraft i den vanligtvis hemmatrygga Gavlerinken.

Inte helt lätt då Växjö sedan fick göra sitt andra mål i boxplay för kvällen då Patrik Lundh kunde peta in 4-0 utan någon som helst uppvaktning.

Målet var Växjös totalt sjunde i numerärt underläge, överlägset flest i SHL.

Och som inte den förnedringen var nog vann ärkerivalen Leksand sin match och puttade därmed ner Brynäs under kvalstrecket.

Snacka om ett allt annat än gott slut på året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".