Douglas Lindelöw på Casello
Douglas Lindelöw på Casello. Foto TT Nyhetsbyrån

Svensk framgång i VC-hoppning

Douglas Lindelöw kom trea i Mechelens världscuphoppning. – Det här är ju den största framgången för mig hittills, säger han till SVT Sport.

På hästen Casello var Douglas Lindelöw felfri och lyckades ta sig till omhoppningen i Mechelens VC-hoppning. Väl där lyckades Lindelöw knipa åt sig en tredjeplats. 

Fransmannen Simon Delestre på Qlassic Bois Margot var där klart snabbast på tiden 32,42. Britten Joe Clee på Utamaro d'Ecaussines klarade banan på 34,93 och Lindelöws 35,07 räckte alltså till tredje plats och 15 nya världscuppoäng.

Henrik von Eckermann på Cantinero fick fyra fel i grundomgången och slutade elva. Endast fyra av de nio i omhoppningen klarade banan felfritt. 

– Det här är ju den största framgången för mig hittills. Det var en väldigt bra prestation och det i världscupen och på en femstjärnig tävling, säger Lindelöw till SVT Sport.

Douglas Lindelöw förbättrade chanserna att ta sig till VC-finalen i Las Vegas. Han ligger nu på 15:e plats totalt i världscupen och är bäste svensk. Malin Baryard Johnsson ligger på 17:e plats, en poäng efter Lindelöw. 

Nästa världscuptävling avgörs i Leipzig 15-18 januari. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".