Adrian Kempe under öppningsmatchen mot Tjeckien i JVM. Foto: Chris Young/AP/TT
Adrian Kempe under öppningsmatchen mot Tjeckien i JVM. Foto: Chris Young/AP/TT

En poäng räcker för Sverige: ”Vi ska göra allt för att vinna mot Schweiz”

Rickard Grönborg: ”Vi ska göra allt för att vinna mot Schweiz”
2:51 min

En poäng i JVM:s avslutande gruppspelsomgång mot Schweiz i kväll räcker för att Sverige ska bli gruppetta och få enklast möjliga motstånd i kvartsfinalen. Men juniorkronornas förbundskapten Rikard Grönborg säger att man ska göra allt för att vinna matchen.

– Vi går inte in i den här matchen för att bara ta en poäng utan vi ska göra allt för att vinna, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Schweiz ligger inför matchen på tredje plats och behöver en seger för att vara helt säkra på avancemang.

– Schweiz är lite mer maskinhockey än vad Ryssland är, de är enklare att scouta.  Men samtidigt är de välcoachade och har några bra spelare med HV71:s Kevin Fiala i spetsen.

En gruppseger skulle inte bara innebära enklare motstånd i kvartsfinalen för Sverige, det skulle också betyda att laget får stanna kvar i Toronto i stället för att flytta 50 mil till Montreal.

– Vi tittar inte på det på så sätt, vi ska vinna nästa match. Vi får ta utmaningen som den kommer, oavsett om det är här eller i Montreal. Matchen är viktig, det är sista matchen inför en kvartsfinal så vi ska se till att göra en riktigt bra match, säger Grönborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".