Rickie Hyvärinen lämnar Storvreta för konkurrenten AIK. Foto Björn Larsson Rosvall / TT.
Rickie Hyvärinen lämnar Storvreta för konkurrenten AIK. Foto Björn Larsson Rosvall / TT.

AIK värvar finsk landslagsstjärna

AIK har värvat dubble världsmästaren Rickie Hyvärinen. Den finländske landslagsmannen, som lämnar Storvreta, är spelklar till AIK:s bortamöte mot Höllviken 6 januari.

”Vi får en av världens bästa spelare som kan avgöra matcher på egen hand men som kanske framför allt gör allt i alla lägen för att hjälpa sitt lag. Hela AIK Innebandy kommer att höja sig med Rickies närvaro”, säger AIK:s assisterande coach Abdallah i ett pressmeddelande.

Rickie Hyvärinen var med och spelade VM-final för Finland för bara några veckor sedan. 34-årigen från Hässelby har också representerat Råsunda, Haninge, Caperiotäby innan han blev klar för Storvreta inför säsongen 2013/2014. På meritlistan har Hyvärinen, förutom ett antal SM-silver, två VM-guld för Finland.

”Jag är glad och tacksam över att övergången gick att lösa både snabbt och smidigt utan några större hinder på vägen. Både Storvreta och AIK har varit hjälpsamma och professionella i det här och nu ser jag fram emot att få representera AIK”, säger Rickie Hyvärinen.

Avtalet med Rickie Hyvärinen gäller först och främst säsongen ut men med en option på förlängning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".