JÖNKÖPING 2014-03-08 Glädje i HV 71 efter 3-2 av Anton Bengtsson under lördagens SHL-match i ishockey mellan HV71 och Modo på Kinnarps Arena i Jönköping. Foto: Mikael Fritzon / TT
Foto: Mikael Fritzon / TT
HV71-Luleå 3-2

HV71 vände mot Luleå och känslofylld match

HV71:s Jesper Williamsson: ”Konstigt att domaren inte blåste av”
2:42 min

En blodig målvakt och 1-2. En blodig back och stora utvisningsbekymmer. Sedan vände HV71 till seger mot Luleå i SHL-ishockeyn, 3-2. 

Radiosportens referent Patrik Bromander tar ut matchens lirare i båda lagen.
HV71: Andreas Jämtin
Luleå: Kristian Näkyvä

SHL-matchen mellan HV71 och Luleå tände till ordentligt 15 och en halv minut in i den andra perioden. Erik Ersberg träffades av lagkamraten Erik Christensens klubba och låg utslagen på isen när Jonathan Sigalet sköt pucken i mål via den blödande HV71-målvakten.

Enligt reglerna ska domarna inte blåsa av matchen vid en klar målchans och Luleås ledningsmål godkändes.

– Jag vet inte riktigt hur situationen uppstod och jag tycker att det är konstigt att de inte blåser av, men så är det, säger HV71:s Jesper Williamsson till Radiosporten efter matchen.

En blodig Ersberg blev vansinnig och sparkade på sargkanten inifrån båset. Dessutom kastade han, om än löst, sin klubbhandske mot en av domarna. Det kan bli en avstängning i efterhand för målvakten.

Mindre än två minuter senare kvitterade Mattias Tedenby till 2-2, och han var av annan åsikt.

– Det var givetvis skönt att kvittera så snabbt som möjligt efter ett så pass tveksamt mål. Det senaste jag hörde var att de ska blåsa vid huvud- eller ansiktsskada men det gjorde de tyvärr inte den här gången, sade målskytten till C More.

Blodet fortsatte att rinna i Kinnarps Arena. Först blev HV71:s Teemu Laine utvisad i fyra minuter för en hög klubba. Sedan träffade Johan Forsbergs skott Laines lagkamrat Kristofer Berglund i pannan. HV71-backen Riley Holzapfel skickade då upp pucken på läktaren och blev utvisad. Luleå fick spela fem mot tre men förmådde inte utnyttja läget.

HV71 klarade av att hålla rent även under Laines nästa 2+2-minutersutvisning.

Halvvägs in i slutperioden gjorde i stället Anton Bengtsson det matchavgörande målet för hemmalaget.

– Det är ett bra lag vi möter och jag tycker att de är bättre än oss i dag, vi räcker inte riktigt till, säger Luleås Jan Sandström till Radiosporten.


HV71-Luleå 3-2((0-1, 2-1, 1-0))

Första perioden: 0-1 (4.10) Cam Abbott (Jan Sandström, Dean Kukan).

Andra perioden: 1-1 (2.07) Andreas Jämtin (Jesper Williamsson), 1-2 (15.33) Jonathan Sigalet (Chris Abbott, Emil Sylvegård), 2-2 (17.31) Mattias Tedenby (Riley Holzapfel, Andreas Jämtin).

Tredje perioden: 3-2 (10.00) Anton Bengtsson (Mattias Karlsson).

Skott: 27-17 (10-5, 7-6, 10-6).

Utv, HV71: 6x2. Luleå: 3x2.

Domare: Johan Häll, Stockholm, och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 6 933.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".