Rickard Grönborg
Rickard Grönborg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Juniorkronornas förbundskapten inför semin: ”Kamp om puckinnehavet”

Rikard Grönborg om Ryssland: ”Offrade sig hänsynslöst”
5:23 min

Två raka semifinalsegrar, och fem raka segrar mot dem i JVM. Men Juniorkronornas förbundskapten är medveten om att Ryssland kan stoppa Sverige i årets semifinal. – Det är spelvändningarna emot oss som vi inte får försätta oss i, säger Rikard Grönborg till Radiosporten.

Sverige ställs i morgon kväll mot Ryssland i semifinal JVM – igen. Juniorkronorna har de två senaste mästerskapen slagit ut Ryssland i just semifinalen.

För tre år sedan blev det dessutom seger i finalen, och Ryssland har fem raka förluster mot Sverige i JVM. Senaste ryska segern kom i semifinalen 2011. 

– Ryssland är i semifinal väldigt ofta, så det är inte konstigt att vi möts eftersom vi också är i semifinal ofta. De är individuellt väldigt spelskickliga. Mot USA i kvartsfinalen offrade sig de hänsynslöst, sen har de väldigt snabba spelvändningar, säger Rikard Grönborg till Radiosporten.

– Jag tror att det kommer att bli en kamp om vilka som ska ha puckinnehavet. Det är just spelvändningarna emot oss som vi inte får försätta oss i.

Blidh osäker till spel

Anton Blidh tvingades utgå från kvartsfinalen mot Finland på grund av skada. Och när det svenska laget tränade för ett par timmar sedan (lördag kväll svensk tid) fanns han inte med på isen. Det är osäkert om Frölundaspelaren kan komma till spel.

Matchen startar vid 22.00 på söndagskvällen och sänds i sin helhet i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".