Frida Hansdotter
Frida Hansdotter. Foto: AFP/TT

Hansdotter utanför pallen igen

Frida Hansdotter: ”Andra åket var absolut godkänt”
3:21 min

Frida Hansdotter kom fyra i slalomtävlingen i Zagreb. Amerikanskan Mikaela Shiffrin tog sin andra raka seger, drygt en och en halv sekund före tvåan Kathrin Zettel.

Precis som i österrikiska Kühtai för knappt en vecka sedan hamnade Frida Hansdotter utanför pallen när damerna inledde det nya året med en slalomtävling i Zagreb, Kroatien.

– Det var för stora marginaler för att kunna köra upp sig mer än vad jag egentligen gjorde, säger Frida Hansdotter.

Svenskan gjorde ett svagt första åk i den isiga backen och placerade sig på en åttonde plats. Men i det andra åket fick Hansdotter bättre flyt och gick i mål som ny ledare. När både Michaela Kirchgasser och Maria Pietilä Holmner körde ur och Tina Maze passerade mållinjen som tvåa växte hoppet om en pallplats för Hansdotter. Men Nina Löseth, Kathrin Zettel och Mikaela Shiffrin gjorde inga misstag och petade bort svenskan från pallen.

– Egentligen är det ju helt otroligt att man kan komma fyra och vara tre och någonting (sekunder reds anm) efter, så Shiffrin och Zettel åkte väldigt bra, säger Hansdotter.

Hansdotter behåller ledningen i slalomcupen efter söndagens tävling, 51 poäng före Mikaela Shiffrin som klättrar upp till en andra plats.

Det svenska glädjeämnet för dagen var Sara Hector med startnummer 61. Hector slutade på en nionde plats, den bästa slalomplaceringen någonsin i världscupen för 22-åringen.

– Jag har egentligen åkt ganska bra hela säsongen på träning så att det är ju kul att det kom på tävling nu också, säger Sara Hector.

För en vecka sedan tog 22-åringen från Sandviken en skrällseger i storslalom under världscuptävlingarna i österrikiska Kühtai.

– Det är väl lättare när man känner att det går bra i allmänhet, jag har tränat mentalt och jag tror att det hjälper och så har jag tränat mycket och det ger väl resultat, säger hon.


Resultatlista:

1. Mikaela Shiffrin, USA
2. Kathrin Zettel, Österrike +1,68
3. Nina Löseth, Norge +2,79
4. Frida Hansdotter +3,27
9. Sara Hector +4,76
19. Charlotta Säfvenberg +6,28
Maria Pietilä Holmner körde ur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".