Per-Erik Johnsson ersätter Anders Forsberg
Per-Erik Johnsson ersätter Anders Forsberg. Foto: TT Nyhetsbyrån, collage: SR

Klart: Per-Erik Johnsson ny tränare i Modo

Per-Erik Johnsson tar över som ny huvudtränare i Modo efter Anders Forsberg.

Modo har inte tagit en trepoängare sedan den 29 november. Och efter 3-6-förlusten mot Skellefteå i går (lördag) började det cirkulera rykten om att ett tränarbyte var på gång.

Och på söndagseftermiddagen kom beskedet, Anders Forsberg får kliva åt sidan för att ge plats åt Per-Erik ”Perra” Johnsson. Det bekräftar Modo på sin hemsida.

– Jag har varit borta en tid från den absoluta hetluften även om jag alltid varit involverad i ishockey. Att nu få chansen i en sådan anrik förening som Modo hockey känns verkligen inspirerande, säger 56-åringe Johnsson i ett pressmeddelande.

Per-Erik Johnsson har sedan tidigare två SM-guld med Färjestad och har också varit tränare för Skellefteå, Timrå och AIK. Nu hoppas Modo att Johnsson ska bidra till att lyfta upp Ö-vikslaget från sistaplatsen i SHL-tabellen.

Anders Forsberg kommer att finnas kvar i organisationen, men kommer inte att träna junior- eller seniorlaget.

– Det är tråkigt, framför allt när man har jobbat så hårt man har orkat och inte fått resultaten som man ville ha och som vi behöver i Modo och vid en viss punkt så måste man ta det här beslutet, säger Anders Forsberg i en tv-intervju på Modos hemsida.

Jan-Axel Alavaara och Henrik Gradin fortsätter som assisterande tränare. 

 

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".