Per-Erik Johnsson och infälld Kristofer Ottosson
Per-Erik Johnsson och infälld Kristofer Ottosson. Foto: TT/SR

Ottosson om tränarbytet: ”Kan ge en kortvarig effekt”

Kristofer Ottosson om Modos tränarbyte
2:54 min

Bottenlaget Modo sparkar Anders Forsberg som huvudtränare och ersätter honom med Per-Erik ”Perra” Johnsson. Inte särskilt förvånande, tycker Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson.

– Nej, det är inte så värst överraskande, Modo behöver göra en förändring och att tränaren får gå är ju inte ovanligt i dessa tider, säger Kristofer Ottosson.

Hur ofta hjälper det med en ny tränare?

– Av erfarenhet så kan det ge en viss kortsiktigt effekt, och det är Modo i behov av. Det kan ju faktiskt vara så att det ledarskapet som ”Perra” har passar bättre i den här Modo-gruppen, och dessutom så kommer han in med ny energi. Jag gissar att Modo har vänt på varenda sten och försökt göra förändringar och nu krävs det någonting annat, så en ny huvudtränare tycker jag kanske inte är så dumt, säger Kristofer Ottosson.

Vad tycker du är orsaken till att Modo ligger där dem ligger?

– Den största orsaken är försvarsspelet, det är nästan katastrof, så att där tror jag Perra kommer att lägga stort fokus. Om han får ordning på det så tror jag att det kan gå bättre för dem, de har ett kreativt anfallsspel med en hel del duktiga forwards men alla i laget måste bidra med ett bra försvarsspel, säger Kristofer Ottosson.

På tisdag väntar ett bottenmöte mellan Modo och Brynäs, hur länge dröjer det innan Brynäs också gör rockad på tränarpositionen?

– Det är svårt att sia om, men jag tycker att läget är ganska lämpligt just nu, det finns dels en möjlighet att klara sig och slippa plats 11 och 12, men dels går det också att göra en förändring till ett eventuellt kvalspel mot ett allsvenskt lag, så ska en förändring göras så bör det göras nu, säger Kristofer Ottosson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".