William Nylander
William Nylander kan spela JVM även nästa år. Foto: TT Nyhetsbyrån

Spelarna som ska vinna svenskt JVM-guld 2016

Det blev inget JVM-guld för Sverige i Kanada. Men hela 12 spelare i årets lag är födda 1996 eller senare och kan därför vara med även nästa år då turneringen avgörs på stor is i Helsingfors.

Klart: Så blev JVM-truppen 2016

Sverige ser ut att kunna ställa upp med ett riktigt bra lag då. Radiosporten har gått igenom de spelare som kan bli aktuella.

KEDJOR

Oskar Lindblom 96
Axel Holmström 96
William Nylander 96

Sebastian Aho 96
William Lagesson 96

Sveriges offensivt vassaste kedja denna vinter lär vara intakt nästa säsong, under förutsättning att William Nylander inte lyckats ta en NHL-plats. Med ett års mer erfarenhet lär denna kedja bli dominant i nästa JVM. Forwardstrion är samspelta efter att ha hållit ihop sedan U18-landslaget.


Adrian Kempe 96
Gustaf Franzén 96
Dmytro Timashov 96

Oliver Kylington 97
Gustav Forsling 96

Adrian Kempe och Gustav Forsling har varit tongivande i årets JVM-lag. Gustaf Franzén har gjort en okej debutsäsong hittills i OHL och Dmytro Timashov har öst in poäng i QMJHL (57 poäng på 38 matcher) och ligger före Ivan Barbasjev i poängligan, ryssen som imponerat i JVM. Oliver Kylington missade detta JVM på grund av skada.  


Anton Karlsson 96
Christoffer Ehn 96
Carl Grundström 97

Rasmus Andersson 96
Andreas Englund 96

Anton Karlsson och Christoffer Ehn har imponerat i detta JVM med sitt fysiska och uppoffrande spel. Modos Carl Grundström är en vass målskytt som har gjort två SHL-mål i höst. Rasmus Andersson (son till förre storbacken i Malmö, Peter Andersson) har varit tongivande i de yngre landslagen och imponerar nu stort i sin första säsong i nordamerikanska OHL.


Jens Lööke 97
Jacob Forsbacka Karlsson 96
Rasmus Asplund 97

Lucas Carlsson 96
Adam Ollas Mattsson 96

Jacob Forsbacka Karlsson är inne på sitt andra år i amerikanska juniorligan. Rasmus Asplund petades från årets JVM-trupp i sista stund, men lär vara med nästa år då Rikard Grönborg liknat honom med Henrik Zetterberg. Backarna Lucas Carlsson (Brynäs) och Adam Ollas Mattsson (Djurgården) är ordinarie i sina klubblag i SHL och lär utmana om en JVM-plats.


Utöver dessa finns många andra som kan bli aktuella. Robin Kovacs (96) har haft en kanonhöst och leder AIK:s poäng- och skytteliga i allsvenskan. Filip Ahl (97) och Joel Ek Eriksson (97) har dominerat i U18-landslaget i vinter och kan bli aktuella om de får mer speltid i SHL i HV71 respektive Färjestad. Sen kanske Leksands Fredrik Forsberg (96) blommar ut på samma sätt som storebror Filip Forsberg gjort och då är Fredrik aktuell i JVM nästa år också. På backsidan finns även två högintressanta 97:or som kan bli aktuella. Jonathan Leman i Modo och Gustav Bouramman i nordamerikanska OHL.


MÅLVAKTER                                                                 

Linus Söderström 96
Felix Sandström 97
Daniel Marmenlind 97

Nästa års tänkbara målvaktsuppsättning ser också bra ut. Linus Söderström har visat redan i den här turneringen att han håller på den här nivån. Felix Sandström har fått känna på SHL-spel med Brynäs och Daniel Marmenlind är en supertalang som snart lär få SHL-debutera.

Mer om JVM

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".