MALMÖ 20150105 Markus Olsson försöker komma förbi Henrik Toft Hansen i handbollslandskampen mellan Sverige och Danmark på måndagen i Malmö Arena. Foto: Andreas Hillergren / TT. Infälld i bild: Magnus Wislandeder. Foto: SR.
MALMÖ 20150105 Markus Olsson försöker komma förbi Henrik Toft Hansen i handbollslandskampen mellan Sverige och Danmark på måndagen i Malmö Arena. Foto: Andreas Hillergren / TT. Infälld i bild: Magnus Wislandeder. Foto: SR.

Wislander: ”Klart underkänt om Sverige inte går vidare i VM”

Magnus Wislander: "Han hade tillfört Sverige två dimensioner till"
4:24 min

Svensk förlust (23-24 mot Danmark) i det första VM-genrepet av fyra inför handbolls-VM i Qatar 15 januari. Var står egentligen Sverige? Expert Magnus Wislander svarar här på fem frågor inför VM.

Vad gav den här matchen för det svenska handbollslandslaget?

– Den visade att sex mot sex är vi nog så bra som Danmark i den här matchen. Jag tycker att Victor Östlund är en positiv ingrediens på vänster-9. Anton Hallén ska ha beröm godkänt för sin insats.

– Försvarsmässigt och målvaktsmässigt är det helt okej, däremot klart underkänt i spel sex mot fem. Vi gör inte ett mål i andra halvlek när vi är en man mer. Det finns att träna på.

Hur bra är det här svenska landslaget?

– Väldigt svårt att säga i en sån här träningsmatch. Det är tydligt att Kim Andersson är en ledargestalt och när han inte är på banan så händer det inte så mycket.

Vilka blir de svenska nyckelspelarna?

– Kim Andersson är självklart en nyckelspelare. Men nyckelspelare blir väl förhoppningsvis Johan Jacobsson, om han blir frisk. Nyckelspelarna blir nog de som ska gå in och bära laget när de stora spelarna inte orkar eller sitter på bänken.

Ekdal du Rietz – hur mycket saknar du honom?

– Han är nästan lika bra som Kim Andersson, han visar det i Bundesliga omgång efter omgång och även i Champions League. Han hade tillfört det här laget två dimensioner till skulle jag vilja säga.  

Vad vågar vi ha för förväntningar inför VM?

– Nu hamnade vi ju i en riktigt svår grupp och sedan i mellanrundan. Att man går vidare från första gruppspelet är självklart, sedan på vilken position man hamnar inför en eventuell åttondelsfinal kan bli väldigt avgörande.

– Det är klart underkänt om man inte går vidare från gruppen.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".