Henrik Toft Hansen stoppar Andreas Nilsson
Henrik Toft Hansen stoppar Andreas Nilsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svensk uddamålsförlust mot Danmark i Malmö

Kim Andersson: ”Måste ha något att slipa på”
1:57 min

Sveriges spel med en man mer blev förvånansvärt nog lagets fall i träningsmatchen mot Danmark i Malmö. Danmark vann med uddamålet – 24-23.

Sverige föll med uddamålet när Danmark vann med 24-23 i Malmö Arena inför 7 348 åskådare.

Det som blev Sveriges fall var spelet i sex mot fem som verkligen inte stämde i framför allt den andra halvleken där det inte blev något svenskt mål – däremot lyckades danskarna måla med en man mer – och framför allt var de effektiva när de själva spelade med sex mot fem. 

– Först och främst står försvarsspelet riktigt bra. Vi spelar mot ett rätt så kvalificerat Danmark, så 24 insläppta är inte dåligt. I spel sex mot fem har vi inte den utdelning vi vill ha. Jag får bli skarpare jag själv också. Men vi måste ha något att slipa på, säger Kim Andersson till Radiosporten. 

Mattias Andersson gjorde en mycket fin första halvlek i det svenska målet och stod för flera fina parader.

I den andra halvleken vaktade Mikael Appelgren målet. Appelgren är inte är med i VM-truppen, men spelade i dag, då Johan Sjöstrand dras med lättare skadeproblem. Målvakten gjorde även han en fin match, om än inte lika framträdande som Mattias Anderssons i den första halvleken.

Offensivt ledde Kim Andersson det svenska laget och hade en match i matchen med Danmarks stjärnskytt Mikkel Hansen.

Båda stjärnorna var framträdande i matchen och visade prov på den klass man lär få se mer av i VM i Qatar som startar den 15:e januari. Andersson blev bäste svenske målskytt och gjorde fyra mål. Men den svenske stjärnan överskuggades i målprotokollet av Hansen som hade den dubbla målskörden med sina åtta, och i slutändan vann dansken matchen i matchen.

Sverige avslutade matchen med en man mer, men i stället kunde danskarna ta ledningen med 30 sekunder kvar. En time out av förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson hjälpte inte, Lukas Karlsson avslut räddades och Danmark kunde avgå med segern.

För Sverige väntar nu tre matcher innan VM startar. Mot Island, Slovenien och Danmark ännu en gång – innan VM-premiären går av stapeln mot Island i Qatar den 16:e januari. 


Matchfakta

Sverige-Danmark 23-24 (11-10) 

Sverige: Kim Andersson 4, Andreas Nilsson 3, Jesper Nielsen 3, Niclas Ekberg 3, Viktor Östlund 3, Fredrik Petersen 2, Anton Halén 2, Markus Olsson, Jonas Källman, Lukas Karlsson.

Danmark: Mikkel Hansen 8, Hans Lindberg 3, Anders Eggert Magnussen 3, Rasmu Lauge Schmidt 3, Kasper Søndergaard Sarup 2, Mads Christiansen, Mads Mensah Larsen, Casper Mortensen, Lasse Svan Hansen, Henrik Toft Hansen.

 

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".