Mattias Hargin blev sjua i Levi. Foto: Shinichiro Tanaka / AP
Mattias Hargin blev sjua i Levi. Foto: Shinichiro Tanaka / AP

Hargin jagar Hirscher i andra åket

Mattias Hargin har slagläge inför det andra åket i världscupslalomen i Zagreb. Men ska han vinna måste han slå den bäste av dem alla - österrikaren Marcel Hirscher. 

Österrikaren leder slalomcupen, var först ut i backen och trots ett allt annat än perfekt åk klockades han för bästa tiden.

Hargin, som startade som nummer tre, är tvåa, 0,77 sekunder efter Hirscher. Bara två hundradelar bakom sig har Hargin amerikanen David Chounsky som fick till ett kanonåk trots startnummer 26.

För de övriga sex svenskarna gick det från hyggligt via knackigt till illa, men samtliga tog sig vidare till andra åket som inleds 18.10 i kväll.

Axel Bäck är 1,50 sekunder bakom Hirscher och på elfte plats. Markus Larsson (2,06), Jens Byggmark (2,19) och Anton Lahdenperä (2,25) har en del att jobba med medan André Myhrer gjorde ett kostbart misstag i slutet av banan, tappade rejält och är distanserad med 3,20 sekunder på 29:e plats.

Calle Lindh, sist ut av svenskarna med nummer 46, lade sig strax bakom Lahdenperä, på 23:e plats, 2,35 efter Hirscher.

Radiosporten rapporterar direkt från det andra åket i Sportextra i P4 samt i livechatten på vår sajt med start kl. 18.10.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".