Hammarby bandy
Foto: TT Nyhetsbyrån

Uddamålsförlust för Bajen i toppmötet: ”Vi gjorde verkligen vårt bästa”

Minskade löner, turbulent utanför isen och så uddamålsförlust, 5-6, i toppmötet mot Västerås. Det är inte lätt att vara hammarbyare alla gånger. 
– Men vi gjorde verkligen vårt bästa i dag, säger lagkaptenen Stefan Erixon. 

Hammarby Bandys klubbledning beslutade att minska spelarlönerna med 20 procent och därmed var spelarna fria att lämna klubben.

Mot Västerås på Zinkensdamm syntes dock inget av det.
-Det är en tuff period för oss, men när vi väl spelar så åker vi inte runt och tänker på det. Alla vill spela, det är fullt fokus på det, hela laget ville ju vinna den här matchen, så får vi ta tag i det andra sen, säger "X:et".

Än så länge har ingen spelare lämnat klubben, och ska så ske måste de bestämma sig innan den 15 januari när transferfönstret stänger.

I andra lagsporter hade spelare säkert sökt sig till en annan klubb - men inom bandyn är lojaliteten i många fall stor.

Mittfältaren Robin Sundin väntar sig inget manfall.
-Klart man blev besviken när beskedet kom. Men som lag har vi bestämt oss för att köra på säsongen ut, och sen får vi se vad som händer. Vi är starka som grupp, och alla har bestämt sig för att köra racet ut, säger han.

Mot Västerås såg man inte en skymt av de ekonomiska problemen.

Hammarby gick - något turligt ska sägas - till halvtidsvila med ställningen 3-3.

Och trots ymnigt snöfall och det något märkliga beslutet att spola isen med mer vatten under halvtidsvilan så lyckades inte "Bajen" dra nytta av de tuffare förhållandena mot ett VSK som är vant vid sina perfekta inomhusförhållanden.
-Vi trodde nog att det var lite värre väder än det var. Slog för många lyror och långa utkast medan de fortsatte att spela sig fram lite. Vi släppte tre snabba mål på åtta minuter, det gick alldeles för lätt för dem, sade Stefan Erixon.

TT: Du har ju varit med om turbulenta perioder i Hammarby förr. Är det här den värsta?
-Jag vet inte riktigt om man ska rangordna turbulens, men visst har det varit rörigt förr. Men vi är här och nu, och dialogen mellan styrelse och ledningen verkar gå bra, så just nu fokuserar vi bara på att spela bandy.

Notervärt från trettondagen i övrigt var att Sandviken bara fick 3-3 borta mot Kungälv (efter underläge med 0-3) och att Vänersborg tog viktiga poäng i fyrapoängsmatchen borta mot Broberg-Söderhamn (3-2).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".