2015 MMA-stjärnan Jon Jones. Foto: John Locher/TT
Foto: John Locher/TT

Jon Jones fast för kokain - så kan ”The Mauler” påverkas

MMA-stjärnan Jon Jones, som beskrivs som Alexander "The Mauler" Gustafssons drömmotståndare, har lagt in sig själv på behandlingshem, skriver flera medier. Något som kan komma att påverka svenskens titelambitioner.

Jon Jones ska i början av december ha testats positivt för ämnet bensoylekgonin, som finns i kokain, skriver Aftonbladet. Han stängdes då inte av eftersom ämnet inte är otillåtet utanför tävling. I ett andra test var svaret negativt. Men nu går UFC-mästaren ut och berättar att han lider av drogproblem. Han ber samtidigt familjen och organisationen UFC om ursäkt.

Han får direkt stöd från organisationen.

– Vi blev besvikna över det positiva testet och applåderar därför hans beslut att lägga in sig på behandlingshem, skriver UFC-presidenten Dana White i ett offentligt uttalande.

Vinnaren från matchen mellan Alexander Gustafsson och Anthony "Rumble" Johnson, på Tele2 Arena den 24 januari, skulle ställas mot Jon Jones i en ny titelmatch i lätt tungvikt.

Thomas Ghassemi som är The Maulers manager säger till Radiosporten att organisationen UFC möjligen kan komma med något utspel under den närmaste tiden men att det mest tänkbara är att en kommande titelmatch för Jones blir senarelagd några månader på grund av mästarens rehab. 

Relaterat

Mer om Kampsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".