STENUNGSUND 20110610 Svenska dam fotbollslandslaget tränar i samband med uppladdningen inför fotbolls VM. Målvakterna Sofia Lundgren, Hedvig Lindahl och Kristin Hammarström. Till höger Mikael Olsson, målvaktstränare. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Hammarby värvar landslagsmålvakt

Den förra landslagsmålvakten Sofia Lundgren gör comeback - i damallsvenska nykomlingen Hammarby. 

33-årige Sofia Lundgren har haft problem med ett diskbråck i nästan två års tid och i fjol spelade hon ingen fotboll alls.

Så här säger hon om att gå till Hammarby:

– Det är en utmaning att spela med nykomlingar men jag har gjort det förut och det har gjort mig till en bättre fotbollsspelare. Nu är läget självklart lite annorlunda då jag ska tillbaka från den tuffaste skada jag haft. Målet är att vi ska hålla oss kvar i damallsvenskan. Personligen vill jag komma upp i bra nivå igen, sedan får jag se hur långt det räcker. Jag känner samma driv som jag alltid har gjort för fotbollen och självklart vill jag nå toppen igen.

Mer om Damallsvenskan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".