Innebandylandslag med kryss. Foto: TT, collage SR
Foto: TT, collage SR

Till VM-kval utan världsmästare

Förbundskapten Andreas Lundmark om VM-kvalmotståndarna
6:59 min

Det svenska damlandslaget i innebandy som vunnit fyra raka VM-guld ska nu kvala till nästa VM som avgörs i december. I VM-kvaltruppen som förbundskapten Andreas Lundmark tagit ut finns inte en enda regerande världsmästare med.

– Vi har sju läger under året så vi ser en chans att testa nya spelare och bredda vårt synfält säger Lundmark.

Pixbo-backen Isabell Krantz som vunnit fyra raka guld tycker att det är rätt att låta unga få chansen medan djurgårdscentern Sandra Mattsson, som blev MVP i den senaste VM-turneringen, är mer tveksam. Hon är lite orolig för att det ska gå på tok i kvalet.

Andreas Lundmark säger att ingen behöver vara oroad. Tre av fem lag går vidare och inget av de aktuella lagen ska kunna hota.

Två av de spelare som nu får chansen är Pixbos back Stephanie Boberg och Djurgårdens Matilda Sjödin. Båda 20 år gamla och högerskyttar.

För båda kom uttagningen överraskande.

– Jag blev chockad men det var ett roligt besked säger Sjödin.

– Jag blev faktiskt också lite chockad men är ju jätteroligt och en jättemöjlighet säger Boberg.

Stephanie Boberg ser sig själv som lite av en playmaker och framhåller sina offensiva kvalitéer medan Matilda Sjödin framhåller sin snabbhet.

– Jag tycker att de är duktiga på att förklara sina färdigheter. Stephanie har tagit tag i sin förbättringspunkt med fötterna och Matilda tar ett stort ansvar i Djurgården, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Relaterat

Mer om Innebandy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".