Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån

Halfvarsson tvingas till norskt samarbete: ”Gäller att hjälpa till”

Calle Halfvarsson om samarbete med norrmännen
0:54 min

Calle Halfvarsson har slagläge i Tour de Ski inför de avslutande etapperna. Under torsdagens jaktstart är taktiken klar – åka ifatt Northug och Johnsrud Sundby.

– Sen blir det tyvärr så att jag får samarbeta med norrmännen, säger Halfvarsson till Radiosporten.

Calle Halfvarsson gjorde ytterligare en stark insats i Tour de Ski på onsdagen då han blev fyra i 10 km klassisk stil och knappade in på totalledaren Petter Northug.

– Det var helt okej. Inte jätteroligt att åka in på fjärde plats igen, men det är på söndag det gäller, det är då jag ska få de riktigt bra placeringarna, säger Halfvarsson till Radiosporten.

Totalt leder Petter Northug fortfarande med 1,5 sekund före Martin Johnsrud Sundby, Belov är trea och Halfvarsson fyra 13,6 sekunder efter Northug. Richardsson är elva.

I dag på torsdagen körs jaktstart över 25 kilometer. Halfvarssons plan är att snabbt åka ifatt trion där framme och sedan hålla ett högt tempo så att inte Aleksej Poltoranin eller Dario Cologna som jagar bakom kommer ifatt.

– Jag hoppas jag kan komma ikapp de tre framför utan att bränna för mycket energi. Sen blir det tyvärr så att jag får samarbeta med norrmännen. Jag vill ju ha så bra placering som de vill ha och då är det inte bara om det är en som ska dra, det gäller att snurra och hjälpa till och dra, säger Halfvarsson till Radiosporten.

Radiosporten sänder herrloppet direkt i webbradion från kl 12.15. 

Från damernas lopp under eftermiddagen blir det kortrapporter i P4.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".