Arkiv: Broberg, Foto: TT
Foto: TT

Broberg/Söderhamn på rätt väg

Brobergs tränare Svenne Olsson: "Tufft med fyra elitlag"
5:53 min

Samtidigt som Hälsinglands idrott krisar så har bandyklubben Broberg/Söderhamn hittat ett sätt att locka till sig ungdomar och ledare.

Samtidigt som idrotten överges i Hälsingland så är bandyn den stora idrotten, och några som lyckats vända den dystra idrottstrenden är bandyklubben Broberg/Söderhamn.

– Specifikt för Brobergs del så har vi haft det väldigt tungt under flera år på ungdomssidan. Där har föreningen också varit lite dåliga kan jag tycka. Men sedan förra året har vi startat en omfattande resa. Ser man på kurvan från ifjol så växer vi stort på ungdoms- och ledarsidan, berättar Broberg/Söderhamns tränare Svenne Olsson.

Konkurrensen kring bandyn är annars enorm, förutom Broberg/Söderhamn så finns klassikerlag som Bollnäs, Edsbyn och Ljusdal. Svenne Olsson tror att det kanske är något för mycket, och vet också vad som ska till för att klara det här.

– Föräldrar och barn är idag mycket mer medvetna om livets alla pussel, och det finns ett väldigt stort utbud. Angående chansen att överleva på sikt, på elitnivå, så måste det till bandyhallar. Där har Edsbyn en stor fördel. Men jag tror det blir tufft med fyra elitlag, säger Olsson.

Tryck på ljudlänken ovan för en längre intervju med Svenne Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".