GÄVLE 20150108 Brynäs Oskar Lindblom kramas om av Daniel Brodin efter 4-1-målet under torsdagens SHL-match i ishockey mellan Brynäs IF och Djurgårdens IF på Gavlerinken Arena i Gävle. Foto: Claudio Bresciani / TT
Foto: Claudio Bresciani / TT

Tre SHL-snackisar: Lindbloms slalommål, ”Perras” nolla och mästarnas nye prickskytt

Snyggt mål i Gävle, uteblivna Modopoäng igen och Skellefteås succévärvning. Tre rubriker från torsdagens SHL-omgång.

Oscar Lindbloms slalommål:

Han var en av de bästa spelarna i det svenska JVM-laget. Knappt hade Oscar Lindblom kommit hem förrän det var dags för SHL-spel. Då passade han på att göra ett mål som kan vara det snyggaste hittills den här säsongen i Gavlerinken.

– Det var länge sedan jag såg ett sånt mål, sa Brynäs assisterande tränare Ove Molin efter matchen mot Djurgården till Radiosporten.

Det var ett slalommål, där han ensam dribblade bort hela Djurgårdsförvaret och sprätte sedan upp pucken i nättaket med backhand. Tänk er Mats Sundin fast åt andra hållet.

Modos uteblivna Perra-effekt:

Det låter så gemytligt när han pratar, värmlänningen Per-Erik Johnsson. Men nu är det poäng som Övikslaget behöver och på torsdagskvällen blev det inga. Den effekt som brukar komma vid ett tränarbyte har uteblivit, hittills. Trots en bra match av Modo mot Växjö blev det ny förlust, lagets sjätte raka.

Succé för Skellefteås nyförvärv:

Som om överlägsna Skellefteå behövde fler bra spelare. Men så har det blivit i alla fall.

Janne Pesonen vann VM-guld med Finland 2011. Både Luleå och Växjö har varit ute efter honom men valet föll på Skellefteå. Under hösten var han klubbkompis med förre Skellefteåspelaren Oscar Möller i KHL-laget Ak Bars Kazan.

På torsdagskvällen presenterade han sig med att göra matchens två första mål i segermatchen mot Luleå.

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".