Tove Alexandersson vinner O-ringen 2014. Foto: Mikael Fritzon/TT.
Tove Alexandersson. Foto: Mikael Fritzon/TT.

Andra raka vc-segern för Alexandersson

Orienteringens världsetta fortsätter att dominera. Tove Alexandersson vann även årets andra världscuptävling i Australien.  "Det är en drömstart på året", säger hon efter segern i medeldistansen. 

Alexandersson vann medeldistansen i Coles Bay i Tasmanien med över 2,5 minut före tvåan Mari Fasting, Norge.

"Det var en speciell terräng som jag inte riktigt är van vid, och det var ganska utmanande orientering, så jag har gjort några små misstag. Men jag tycker att jag lyckats med att hålla i orienteringen hela vägen. Det var riktigt kul", säger Alexandersson i ett pressmeddelande.

Redan tidigt i loppet passerade hon några av sina tuffaste konkurrenter i skogen, konkurrenter som startade minuter före henne. Vid varvningen hade hon ryckt åt sig en klar ledning, och ledningen bara växte under slutkilometerna.

"Jag vet att jag är i bra form, och att det passar mig bra när det är både tekniskt och fysiskt utmanande orientering. Men det är klart att marginalen till de bakom är stor". säger hon.

Alexandersson vann den totala världscupen förra året och har redan nu kopplat ett grepp om årets totalcup. I lördags vann hon sprinten i Launceston med en minuts marginal till tvåan.

På herrsidan blev det schweizisk seger för andra tävlingen i rad. Daniel Hubmann vann före norrmannen Olav Lundanes. Bäste svensk blev Albin Ridefelt som slutade sexa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".