Skellefteåjubel. Foto:Thomas Johansson/TT
Skellefteåjubel. Foto:Thomas Johansson/TT

Guide inför dagens SHL-matcher

Här är förutsättningarna inför dagens matcher i SHL.

Färjestad (8) - Leksand (11) 16.00

Form: Det har varit både upp och ner för Färjestad efter uppehållet, tre vinster och tre förluster har det blivit. Vinsterna har bland annat kommit mot topplag som HV71 och Frölunda (ett Frölunda i usel form) men även förlust mot just Leksand som man möter i dag.

Leksand inledde starkt efter juluppehållet och vann sina tre första matcher. Efter det har det dock enbart blivit förluster.

Inbördes möten: Färjestad vann säsongens två första möten mellan lagen. Men det senaste, precis innan nyår, vann Leksand.

Linköping  (3) - Skellefteå (1) 16.00

Form: Linköping har inlett starkt efter jul och har vunnit mot både HV71 och Skellefteå, två toppkonkurrenter. Skellefteå slog LHC dessutom på bortaplan. 

Skellefteå, som ett tag ledde SHL med över tio poäng inledde med tre raka förluster efter jul. Men sedan har det vänt, tre raka vinster, senast i torsdags med 4-2 i derbyt mot Luleå.

Inbördes möten: Dagens möte är säsongens fjärde. Linköping har övertaget mellan lagen denna säsong. Skellefteå vann det första mötet men efter det har LHC vunnit båda matcherna.

Växjö (6) - Djurgården (7) 18.30

Fyra vinster och två förluster har det blivit för Växjö efter jul. Seger i dag och man ökar gapet ner till Djurgården som ligger på placeringen under i tabellen.

En riktig slitvinst hemma mot Frölunda i tisdags förbyttes mot förlust mot bottenlaget Brynäs i torsdags. Viktigt för Djurgården att vinna i eftermiddag. Vid vinst minskar man gapet till  Växjö som innehar den sista direkta slutspelsplatsen.

Inbördes möten: Samtliga möten lagen emellan ha slutat med uddamålsvinst. Först varsin övertidsseger på hemmaplan och senast lagen möttes i november vann Djurgården med 1-0.

Luleå (9) - Modo (12) 18.30

Form: Efter jul har Luleå vunnit fyra av sex matcher. I torsdags blev det dock förlust i derbyt mot serieledande Skellefteå.

Sex raka förluster och en sparkad tränare, så ser Modos facit ut efter uppehållet och det finns inte mycket som talar för att man bryter den dystra trenden mot ett hemmastarkt Luleå.

Inbördes möten: Det enda som kanske talar för Modo är att man vunnit två av lagens tre möten den här säsongen.

Örebro (5) - Brynäs (10) 18.30

Form: Säsongens överraskning Örebro har fyra vinster och två förluster efter jul. I torsdags spelade laget ut Frölunda på bortaplan och vann med 4-1.

Brynäs lyckades äntligen bryta sitt usla bortafacit på tolv raka förluster när man vann borta mot Modo i tisdags. Frågan är om man kan följa upp det i kväll mot ett hemmastarkt Örebro.

Inbördes möten: Brynäs har vunnit två av tre möten.

Relaterat

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".