Foto: Adam Ihse / TT
Foto: Adam Ihse / TT

Fischer fortfarande besviken på Ibrahimovic

Landslagets backstjärna Nilla Fischer är fortfarande besviken på de uttalanden som Zlatan Ibrahimovic gjorde i samband med fotbollsgalan 2013.

– Det gör mig besviken och ledsen att han inte kan ge oss det erkännande vi förtjänar, säger hon i en intervju med BBC.

Det var efter händelsen på fotbollsgalan 2013, där Anders Svensson tilldelades en bil för rekordet för flest spelade A-landskamper i herrlandslaget genom tiderna, samtidigt som Therese Sjögran, som har damernas rekord, inte fick någonting, som Ibrahimovic gjorde en uppmärksammad intervju i Expressen.

– Med all respekt för det damerna gör, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll. Lägg ner det där, det är inte ens roligt. Det är ett dåligt skämt som inte ens går hem i Rosengård, sade Ibrahimovic då.

Några dagar efter uttalandet gick Zlatan ut och förklarade att han inte alls såg ned på damfotbollen. Men enligt Fischer har lagkaptenen inte varit i kontakt med någon i damlandslaget och bett om ursäkt.

– Han har inte pratat med någon av oss och jag tror inte att han kommer att göra det heller, säger Nilla Fischer till BBC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".