Alpinist Mats Olsson fra Sverige første omgang i World Cup 2013 storslalåm i Alta Badia, Italia søndag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix / TT
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix / TT

Olsson bra med efter första storslalomåket

Matts Olsson har ännu inte placerat sig topp tio i vinter. Men efter första storslalomåket i schweiziska Adelboden har svensken bra möjligheter att göra sin bästa tävling. Olsson ligger på sjundeplats 1,66 sekunder efter ledande Marcel Hirscher.

Strålande sol och fullsatta läktare när den alpina världscupen intog Adelboden i Schweiz. Herrarnas storslalom stod på schemat och fyra svenskar kom till start. Matts Olsson lyckades bäst och ligger på en fin sjundeplats, 1,66 efter. Svensken som placerat sig runt tjugondeplats i säsongens tidigare storslalomtävlingar har goda chanser att göra vinterns bästa tävling. 

Det var plusgrader och svåra förhållanden i backen. Som så många gånger förr klarade Marcel Hirscher av det tuffa underlaget bäst. Österrikaren leder före Felix Neureuther och Alexis Pinturault, de är 55, respektive 96 hundradelar efter Hirscher som vunnit tre av fyra storslalom tävlingar.

André Myhrer som har haft svårt att hitta formen i vinter hade ett misslyckat åk och tog sig inte vidare. Även Calle Lindh hade det kämpigt i backen och lyckades inte avancera.

Andra åket startar klockan 13.30.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".