RUKA 2014-11-29 Sveriges Calle Halfvarsson på väg in på tredjeplats i sin kvartsfinal i sprint när världscupen startade i finska Ruka på lördagen. Foto: Anders Wiklund / TT
Foto: Anders Wiklund / TT

Halfvarsson: ”En halvminut uppför backen är ingenting”

Calle Halfvarsson tappade i Tour de ski: "Tyvärr en dålig dag för mig"
1:24 min

Calle Halfvarsson var besviken efter den nästsista etappen av Tour de ski i längdskidor. Svensken är 27 sekunder efter ledande norrmannen Petter Northug men tror inte touren är körd.

– En halvminut uppför backen är ingenting, säger Calle Halfvarsson till Radiosporten.

Norrmannen Martin Johnsrud Sundby är tvåa, tre sekunder efter Petter Northug. Calle Halfvarsson är trea inför söndagens sista etapp. Uppför slalombacken i italienska Val di Fiemme.

– Den som har bästa dagen och de bästa benen vinner, säger Martin Johnsrud Sundby, som är favorit att vinna, till Radiosporten.

Radiosporten sänder herrarnas sista etapp av Tour de ski i P4 klockan 12.00-13.00 i P4 under söndagen. Ni kan även höra sändningen i webbradion eller applikationen Radiosporten Play. Kommentatorer är Dag Malmqvist och Torgny Mogren.

Lyssna mer i klippen här intill, intervjuerna är från lördagen.

Relaterat

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".