DAVOS 2014-12-14 Charlotte Kalla (SWE) kvalificerade sig till kvartsfinalerna med fjärde bästa tid när sprinttävlingarna kördes i Davos på söndagen. Foto: Anders Wiklund / TT
Foto: Anders Wiklund / TT

Nöjd Kalla fyra i VM-sprintbanan

Stina Nilsson: ”Bra genomkörare”
0:52 min

Charlotte Kalla var en nöjd fyra efter lördagens sprinttävling, som ingår i Skandinaviska cupen. 

– Fram till finalen svarade kroppen på ett otroligt bra sätt. Sedan finns det en naturlig förklaring till varför det inte gick så bra i finalen, säger hon. 

Lagom till sprintfinalen i klassisk stil drog ett enormt snöoväder in över stadionområdet i Falun. Det skapade helt nya vallningsförhållanden för åkarna.

– I finalen hade jag svårt att få fast skidorna. Sedan hade jag inte tillräckligt bra glid. Därför hängde jag inte med de andra. För mig är det nu viktigast att minnas hur det kändes fram till finalen, säger Charlotte Kalla, som gav ett bra formbesked under prologen samt i kvarts- och semifinalerna.

– Då hade jag verkligen ett rappt steg och kunde åka med kontroll. Jag var pigg och tryckte på samtidigt som kroppen svarade. Detta var riktigt bra. Betydligt bättre än under fredagen, säger Kalla.

Det blev dubbelt Norge i topp med Kari Vikhagen Gjeitnes före Kathrine Rolste Harsem. Stina Nilsson kom trea.

– Det kändes bra att få blåsa ur kroppen. Det var viktigare än att enbart tänka på placeringen, säger hon.

Hanna Falk kom först trea, men diskades eftersom hon tagit skridskoskär på upploppet.

– Jag förstår beslutet, men det hade varit bra att också få den här insatsen på pappret med tanke på kommande VM-uttagningar.

Ida Ingemarsdotter, som de senaste åren haft stora sprintframgångar på mästerskap, kom sist i finalen.

– Jag har precis kommit tillbaka från ett höghöjdsläger. Grunden finns. Nu ska jag också vässa formen. Det här blir bra till VM, säger hon.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".