Kristoffer Olsson i sin hyrbil i den danska staden Herning.  Foto: David Hjorter / SR
Kristoffer Olsson. Foto: David Hjorter / SR

Danmarksproffset Kristoffer Olsson skadad - lämnar januariturnén

Vad man först trodde var en rejäl stukning visade sig efter röntgen vara en mindre fraktur i vadbenet och en bedrövad Olsson sattes på första bästa flyg hem till Danmark. 

Landslagsdebuten var troligen bara några dagar borta. Då bröt Kristoffer Olsson vadbenet. Efter bara en träning lämnade han vinterturnén.

Den första vistelsen med landslaget varade inte längre än knappa tre dygn.

Mittfältstalangen var yngst i Erik Hamréns trupp och en av de spelare förbundskaptenen var mest nyfiken på.

Han hade med stor sannolikhet fått speltid mot antingen Elfenbenskusten (torsdag) eller Finland (måndag). Nu stannade det vid en träning. I slutet av söndagens pass trampade Olsson snett och vred sig i plågor.

För säkerhets skull röntgades foten och benet på söndagskvällen. Då kom det trista beskedet: en mindre fraktur på vadbenet. Nu väntar fler undersökningar i Danmark.

Hans klubb, ligaettan Midtjylland, ville omedelbart ha hem 19-åringen.

– De kommer att göra kompletterande undersökningar. I vissa fall vid en sån här skada kan det krävas operation. Men det får vi se. Nu tar klubben över, säger landslagsläkaren Anders Valentin till TT. 

Hur länge kan han vara borta från fotbollen? 

– Normalt tar det ett antal veckor att läka.

Hade han ont?

– Inte så farligt. 

På sitt Instagramkonto skriver Olsson:

”Det värsta ögonblicket i min karriär hittills. Men vad du än kallar det, det är inte lönt att tycka synd om mig själv. Nu är det dags att visa vem jag verkligen är”.

Till Aftonbladet säger Midtjyllands tränare Glen Riddersholm att Olsson kan bli borta så länge som tre månader.

– Vi har fått besked från de svenska landslagsläkarna om skadan. Vi räknar med att Kristoffer blir borta i tre månader. Vi hoppas att han kan komma hem hit så fort som möjligt så vi själva kan undersöka honom ytterligare. 

– Det är väldigt tråkigt för oss som lag, men ännu jobbigare för Kristoffer själv. Tyvärr är skador en del av fotbollen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista