Per-Erik ”Perra” Johnsson och William Nylander
Per-Erik ”Perra” Johnsson och William Nylander. Foto: TT Nyhetsbyrån

Perra om Nylander-tappet: ”Får jobba för att ersätta det”

Per-Erik Johnsson om Nylander-tappet
2:11 min

Modos tränare Per-Erik ”Perra” Johnsson vill att William Nylander ska ersättas. – Men det är mer en fråga för Per Svartvadet (general manager i Modo), säger han till P4 Västernorrland.

William Nylander är förlorad för krisande Modo efter att ha kallats tillbaka till Toronto Maple Leafs i NHL. Modotränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson vill inte ge detaljer om hur stortalangen, som denna säsong svarat för 20 poäng på 21 matcher i Modo, ska ersättas.  

– Det kom lite plötsligt men det fanns i bakhuvudet att det kunde hända, och nu hände det. Det är klart att vi tappar en gubbe som stått för mål och poäng för klubben, vi får jobba för att ersätta det, säger Modos tränare Per-Erik ”Perra” Johnsson till P4 Västernorrland. 

”En fråga för Svartvadet”

– Det finns väl ingen tränare som inte vill ha in folk och skapa konkurrens, och ta in en kille som lyfter laget. Men det är mer en fråga för Per Svartvadet (general manager i Modo) än för mig.

Med stor sannolikhet kommer Nylander att åtminstone till en början spela i Toronto Maple Leafs farmalag i AHL, Toronto Marlies. 

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".