Marcus Nilson (t.v.) och Patrik Carlsson
Marcus Nilson (t.v.) och Patrik Carlsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Infekterat i Dif – Nilson återvänder

ARKIV: Marcus Nilson om glåporden: ”Älskar dem ändå”
2:57 min

Marcus Nilson är tillbaka i Djurgården. Något som kan skapa en hel del problem med flera av lagets supportrar med tanke på den infekterade tvist Djurgården har haft med Nilson.

Lyssna ovan från Radiosportens och Kenneth Ranges intervju med Nilson efter han buats ut på Hovet denna säsong.

Marcus Nilsson återvänder till Djurgården. Detta efter att han lämnade laget 2012 och efteråt hamnade i en stor kontraktskonflikt med klubben vilket slutade med att Djurgården tvingades betala mellanskillnaden mot kontraktet Nilson hade i sin då nya klubb HV71. 

– Jag förstår att folk har varit förbannade. Men min avsikt har aldrig varit att skada Djurgården. Facket låg på för att driva frågan om kontrakten. Jag var förstås delaktig i tvisten men det var för att klargöra vad som gällde arbetsrättsligt. Det har aldrig handlat om pengar. Det klargjorde jag för Djurgården redan första dagen att jag inte var ute efter pengarna, säger Nilson på Djurgårdens hemsida.

36-årige Marcus Nilson har inte haft en bra säsong bakom sig i HV71. 22 matcher har det blivit, och fem poäng på dessa, med en plus/minusstatistik på -5.

– Tillsammans med Marcus har vi hittat en för Djurgården mycket bra och rättvis ekonomisk lösning där han ställt upp för Djurgården. Tvisten drevs av facket som ville skapa ett prejudikat gällande spelarkontrakten. Vi måste också vara ödmjuka. Facket vann tvisten och kontraktsmallen ser nu även annorlunda ut, säger Djurgårdens vd Jenny Silfverstrand.

Djurgårdens supportrar har skjutit in med pengar för att klubben ska kunna värva spelare. Men värvningen av Marcus Nilson finansieras inte av supporterinsamlingen, meddelar Djurgården. 

Det kommer även att hållas ett supportermöte på Hovet i morgon kväll med anledning av många supportrars missnöje med värvningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".