Arkivbild: Ranja Varli lämnar Djurgården. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT.
Arkivbild: Ranja Varli lämnar Djurgården. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT.

Tränarens attack mot Djurgården: ”Tjejerna har hamnat lite åt sidan”

Innebandytränaren Lars Jedheim: "Herrlaget har gått i första hand"
1:17 min

Mästarklubben i innebandy på damsidan, Djurgården, har slut på pengar. Avhoppande tränaren Lars Jedheim kritiserar föreningen för att satsningen på herrlaget har gått ut över damlaget.

Till följd av den usla ekonomin är tre av spelarna, som inte har fått ut några ersättningar, nu fria att lämna klubben. Ranja Varli har redan bekräftat för Innebandymagazinet att hon lämnar.

Inte heller huvudtränaren Lars Jedheim har fått någon ersättning sen i augusti och efter att styrelsen meddelat att det inte finns en krona på kontot så avgår han i dag (tisdag) med omedelbar verkan.

Han är besviken över hur Djurgården hanterat det här.

– Jag tycker att man borde ha skött det här lite bättre. Djurgården är en stor och stark förening, så ja, det är jag, säger Lars Jedheim, som också känner att damklubben blivit orättvist behandlad.

– Jag tycker tyvärr att tjejerna har hamnat lite åt sidan, och att herrlaget har kommit i första hand. Det är också en liten orsak till att jag lämnar skutan, säger Jedheim.

Enligt Djurgården Innebandys ordförande Stefan Johansson är dock den kritiken obefogad.

– Herrlaget och damlaget ligger i två separata föreningar. Så lade vi upp det för att inte störa de två olika föreningarna, säger Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".