Foto: Maja Suslin / TT
Foto: Maja Suslin / TT

Kallur tillbaka där hon slog världsrekord

Susanna Kallur kommer att tävla igen, redan den här månaden. Nu är det klart att hon ställer upp i den tyska inomhusgalan i Karlsruhe den 31:a januari. Där ska hon springa 60 meter häck, på samma banor där hon slog världsrekord år 2008.

Radiosporten har tidigare kunnat berätta att Kallur velat springa i just Karlsruhe och nu är det alltså klart att det blir så. I dag presenterades hon på tävlingens hemsida.

– Där slog jag mitt världsrekord 2008, så jag hoppas vara med där. Jag tycker jag har fått de bevis jag behöver få för att känna mig trygg i att tävla. Jag har sprungit häck hela hösten men häromveckan så kände jag att jag kommit så långt att jag kan planera för tävlingar. Sedan är jag ödmjuk och har lärt mig läxan under de här åren att saker alltid kan hända, sa Kallur till Radiosporten i november.

Susanna Kallur gjorde sitt senaste mästerskap vid OS 2008 och tävlade även en kort period 2010, men har i övrigt varit borta på grund av skada. I höstas gjorde hon sina första tävlingar sedan dess, men bara i slätlöpning utan häckar.

Susanna Kallur är också anmäld på 60 meter häck i inomhusgalan i Globen om drygt en månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".