Kim Andersson och Zlatan
Foto för båda bilderna: TT Nyhetsbyrån

Wislander: ”Kim Andersson lika viktig som Zlatan för fotbollen”

Wislander om Sveriges chanser i handbolls-EM
5:39 min

På fredag inleder Sverige handbolls-VM i Qatar mot Island. Magnus Wislander berättar i P4 Extra om förväntningarna på laget och om Kim Anderssons viktiga roll.

– Det är en världsspelare, helt fantastisk i sina bäst stunder. Alltid presterar. Han är lika viktig som Zlatan är för fotbollslandslaget.

Magnus Wislander säger att några andra viktiga spelare i laget är målvakterna.

– Men jag är också extra nyfiken på elitseriespelarna Viktor Östlund och Markus Olsson, om de kan prestera internationellt också så som de gör i elitserien.

Men Sverige kommer till VM med ett stukat självförtroende. VM-genrepet mot Danmark förlorades med 19-28.

– En väldigt dålig insats. Men den har inte så stor betydelse, spelarna kan skaka av sig den ganska lätt och säga att vi inte tog i, det går att hitta på idrottsliga bortförklaringar. Då är det kanske värre att förlora varje match med uddamålet. Nu kan man säga att vi var inte med och dra lärdomar av detta och träna på det, säger Wislander i P4 Extra.

Wislander håller Frankrike, Kroatien, Spanien och Danmark som VM-favoriter.

– Vi är inte nära dem nu. Efter de fyra är det ganska jämnt, säger Wislander.

Sverige spelar i samma grupp som Frankrike, Island, Egypten, Tjeckien och Algeriet.

– Sverige ska vara bland de fyra bästa. Första matchen mot Island blir otroligt viktig. Det är en otroligt tuff öppningsmatch. Det blir dagsform som avgör den matchen. Blir det vinst där kommer det bära långt, men Frankrike kommer vinna gruppen.

Andreas Nilsson saknades när Sverige på onsdagsmorgonen tränade i Doha. Nilsson var kvar på hotellet för att få behandling för sin fot, som han stukade på tisdagens träning. Men Wislander tror inte det ska vara någon fara.

– För handbollsspelare ska det inte vara några problem, det är bara att tejpa och vila.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".