Joacim Ernstsson
ARKIVBILD: Joacim Ernstsson ut på bår i maj 2014. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter kollapsen - Joacim Ernstsson blir assisterande tränare

Joacim Ernstsson, som nyligen fick avsluta sin spelarkarriär, kommer att fortsätta i Lugi som assisterande tränare bredvid Basti Rasmussen och Zoran Roganovic.

– Jag hoppas att jag kan bidra med något. Jag känner efter denna turbulenta period ett sug efter handboll och vill verkligen hjälpa laget och LUGI. Det är för jobbigt att sitta bakom avbytarbänken. Jag vill hellre sitta på bänken, säger Joacim Erntsson till Lugis hemsida.

Ernstsson drabbades av hjärtstilleståndet under en elitseriematch mot Kristianstad i höstas. Nu blir han assisterande tränare i handbollslaget Lugi.

– Det känns verkligen kul att Joacim kan och vill fortsätta inom handbollen och det blir ett intressant test att se om detta är något för honom att utveckla vidare. Vi är mycket glada över Joacim som person och med hans erfarenheter från danska ligan och landslagsspel så har han mycket kunskaper att förmedla, säger Emme Adébo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".