Elin Eldebrink i EM 2013. Foto: Janerik Henriksson/TT Nyhetsbyrån
Elin Eldebrink i landslagströjan under EM 2013. Foto: Janerik Henriksson/TT Nyhetsbyrån

Förlust för Eldebrink i Eurocupspelet

Det blev förlust i Eurocupspelet för Elin Eldebrink och hennes ryska klubb Chevakata som föll på hemmaplan mot israeliska Maccabi Bnot med 71-67.

Det var en svängig och till slut dramatisk match där Elin spelade 35 och en halv minut men inte tog fler än fem avslut och satte en trea.

Chevakata vann den första quartern klart men tappade i den andra så att man låg under i halvtid med 38-34.

Sedan kom en märklig period. Maccabi gjorde 7-0 i upptakten av den tredje quartern men tappade därefter allt och lyckades bara skjuta i ett straffkast under resten av den quartern.

Tre och en halv minut in tog Elin sitt tredje avslut i matchen och den trean satt och blev inledningen på en rejäl vändning där Chevakata gjorde 21-1 och ledde med nio poäng inför avslutningen.

En stark insats av USA-födda Alysha Clark under avslutningen gjorde att ställningen med 1.02 kvar av matchen var 67-67. Då sköt Clark i två straffkast till ledning 69-67 med 25 sekunder kvar.

Chansen till åtminstone förlängning fanns definitivt eftersom Maccabi stod på lagfoul. 

Då blev Renee Montgomery syndabock när hon tappade bollen till Shay Doron som kunde lägga i 71-67. Ridå!

Tråkigt för Montgomery som annars svarade för en dubbel-dubbel med 17 poäng och 11 assist.

Uppförsbacken är förstås brant för ryskorna inför resan till Israel nästa vecka och möte med ett israeliskt lag som innehåller fem stycken USA-födda tjejer och en brasiliansk.

Elin är en av tre icke-ryskor i Chevakata. Montgomery från USA och Kaylan Alexander från Kanada.

Mer om Basket

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".