Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån

Lukas Karlsson inför VM-premiären mot Island: ”Blir tuffa dueller”

Lukas Karlsson inför VM-premiären: "Blir tuffa dueller"
1:37 min

Andreas Nilsson är redo för spel när handbollslandslaget går in i VM klockan 19 i kväll mot Island.
Hur mycket speltid det blir och om han spelar från start är däremot oklart.

Det väntar en tuff drabbning i VM premiären Island som med kort varsel ersatte Förenade Arabemiraten i Sveriges grupp. Island är en världsnation med internationella storspelare på alla positioner.

– De spelar med ett aggressivt försvar och är duktiga man mot man så vi får vara beredda på tuffa dueller säger Lukas Karlsson till Radiosporten.

Mittniorna Lukas Karlsson och Patrik Fahlgren får ett tungt ansvar i matchen, det gäller att få fart på bollen i anfallsspelet. Något som inte lyckades i senaste träningsmatchen mot Danmark.

– Det känns som om vi har hittat tajmingen nu, det är bara att hoppas att det håller i matchen också säger Lukas Karlsson.

Han understryker att det är tajmingen som är viktig att alla spelare rör sig rätt, i rätt tempo och rätt avstånd till sin försvarare oavsett vilka spelstarter man väljer.

Stort ansvar i kväll kommer också att vila på de orutinerade vänsterniorna Viktor Östlund och Marcus Olsson, båda mästerskapsdebutanter. Viktor Östlund hoppas på att få mycket speltid och tycker det är skönt att få förtroende.

Han vet inte så mycket i detalj om Island och några extra tips av sin isländske tränare Kristján Andrésson i Guif har han inte fått.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".