Foto; Adam Ihse / TT.
Foto; Adam Ihse / TT.

Frölundas ledning tar på sig krisen

Frölundas kris är ledningens fel: "Vi får ta på oss det"
4:29 min

Frölunda är ett av krislagen i Svenska hockeyligan (SHL) och nu visar det sig att en viktig anledning till det är att Frölundas ledning tänkt och gjort fel.

Frölunda förlorar nuförtiden nästan alla sina matcher i SHL och är inte längre det topplag som de var under den, för deras del, strålande inledningen av serien.

Göteborgslaget är på väg mot tabellens källare.

– Man går verkligen runt och funderar på varför det blivit så här, säger Nicklas Lasu, center i Frölunda.

– Vi kämpar allt vad vi orkar, vill mycket, men det kan bli så att vi i vår stora vilja börjar chansa och slarva med detaljer och då blir vi gärna ihåliga och lätta att göra mål på och då mår självförtroendet inte bra, fortsätter Lasu.

Christian Lechtaler är sportchef i Frölunda och därmed ytterst ansvarig för hur laget spelar.

– De andra lagen började, efter vår storartade säsongsinledning, ändra sitt sätt att spela mot oss. Nu stör de oss med fler spelare högt upp i vår zon när vi ska starta anfall och när vi då försökt ändra vårt spel för att ta oss ur den här fällan, så har vi inte lyckats med det. Spelarna har inte klarat av det här nya spelet och det får vi i ledningen ta på oss.

– En, för oss, negativ effekt av det hela är att motståndarna har alldeles för lätt att skapa målchanser (och mål) mot oss.

Och om ni då inser att det krävs mer spelskickliga spelare än vad ni förfogar över för att spela spelet ni vill, då skulle man kunna tänka sig att det smyger sig in en panikkänsla, eller?

– Ja, och det är dessutom lätt att självförtroendet får sig en törn. Det absolut viktigaste för oss som ledare nu är att jobba med truppen vi har och försöka få spelarna att må bra och prestera på den höga nivå vi vet att de kan.

Hur nära är ni att försöka värva er ur krisen?

– Det finns några spelarspår vi följer, och det kan hända något relativt snabbt – men det kan lika väl bli så att vi inte värvar något nytt alls just nu, avslutar Frölundas sportchef Christian Lechtaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".