2010-09-08 Göteborg Magnus Wislander tränare i Redbergslid, herrlag. Elitserien i handboll drar snart igång. Idag presenterades lagen och tränarna i dam och herrlagen på Nya Ullevi i Göteborg. Foto: Björn Olsson/SCANPIX
Foto: Björn Olsson/SCANPIX

Wislander: ”En VM-debut som ger mersmak”

Wislander: ”En VM-debut som ger mersmak”
2:16 min

Sverige fick en drömstart på handbolls-VM i Qatar när man premiärslog Island med 24-16. Enligt Radiosportens expert Magnus Wislander var det ett tätt svenskt försvar och en storspelande Mattias Andersson i mål som var receptet för segern.

– Hela det svenska laget betedde sig på ett bra sätt i dag, en riktigt bra första match i ett mästerkap mot en svår motståndare. Men 22 räddningar av Mattias Andersson är svårslaget i ett VM-slutspel. Speciellt mot en svår motståndare.

 – Sen var Viktor Östlunds VM-debut var imponerande. En orutinerad kille, jag tycker det ger mersmak. Jag hoppas han kan ta med sig den här matchen. Ett bra svar på en position det fanns en del osäkerhet kring inför matchen.

Även det svenska försvaret med Tobias Karlsson i spetsen imponerade på Radiosportens expertkommentator.

– Det var riktigt svårt för Island att komma igenom i dag. Riktigt köttig och bra fotarbete, säger Magnus Wislander.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".