Stina Nilsson
Foto: TT Nyhetsbyrån

Stark Stina Nilsson tvåa i sprinten – Jönsson besviken på snöfallet

Stina Nilsson: "Tar med många positiva vibbar"
2:29 min

Stina Nilsson tangerade sitt personbästa när hon slutade tvåa i den klassiska sprinten i estniska Otepää.

Stina Nilsson imponerade stort och lyckade komma tvåa när den klassiska sprinten avgjordes i Otepää, Estland.

Svenskan var i final tillsammans med landsmaninnan Magdalena Pajala som slutade sexa och sist i finalen. Norska sprintdominanten på fristilssidan, Ingvild Flugstad Östberg, ryckte tidigt och tog komfortabelt hem segern. Celine Brun-Lie tog tredjeplatsen bakom Östberg och Nilsson.

– Jag var bra med från start, var väl i tät inför första backen och sen kom de röda rävarna vid sidan och så lade jag mig bakom och hade krafter kvar på slutet och kunde knipa andraplatsen så jag är jättenöjd, säger Stina Nilsson till Radiosporten.

”Förbannad på skiten som kommer uppifrån”

På herrsidan lyckades inte Emil Jönsson ta sig vidare till final och blev utslagen i semifinalen efter att snön rasat ner från skyn.

– Jag kände mig pigg, men blev sur på föret. Det gick för tungt under skidorna, så det spelade ingen roll hur jag kände mig i dag. Man blir ju grundförbannad på skiten som kommer uppifrån säger en ändå leende Jönsson som tittar upp mot snön som faller.

– Jag ville ha det här kvittot, det känns som det ska göra, säger Jönsson till SVT.

Vann herrsprinten gjorde lillebror Northug – Tomas – som tog sin första världscupseger. Han var överlägsen i finalen och vann före landsmannen Ola Vigen Hattestad som knep andraplatsen efter målfoto före finländaren Toni Ketelä.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".