Stina Nilsson och Rikard Grip
Stina Nilsson och Rikard Grip. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rikard Grip om Stina Nilsson: ”Det fattas grejer”

Förbundskapten Rikard Grip om Stina Nilsson: ”Framför allt tekniska bitar hon behöver jobba på”
3:10 min

Stina Nilsson stod för en mycket fin insats när hon slutade tvåa i den klassiska sprinten i Estland. Men förbundskapten Rikard Grip anser att det finns mycket att jobba med.

Trots Stina Nilssons framgångar i dag så anser förbundskapten Rikard Grip att Nilsson har mycket att slipa på.

– Det fattas lite grejer och det är taktiska och framför allt tekniska bitar som hon behöver jobba på med sin åkning. Det syns att hon inte har kunnat bedriva klassisk skidåkning under hela hösten då hon har fått avlasta sin ömmande fot. Det kommer med lite träning att rättas till, och då tror jag att hon kommer att ta ytterliga kliv, säger Grip till Radiosporten.

Emil Jönsson var nöjd med sin fysiska form men hade problem med nysnön som föll under semifinalen. Grip har förhoppningar om att Jönsson ska börja komma igång.

– Han har haft lite stolpe ut. Han kom in i säsongen med lite småskavanker som gjorde att han fick bromsa. Sen har det inte riktigt lossnat. Men jag upplever att det var väldigt bra av honom och att det gav honom självförtroende, säger Grip.

Teodor Petersons form är allt annat än bra. I dag misslyckades han med att ta sig vidare ens från kvalet.

– Det gäller att försöka hitta tillbaka till en bra känsla i kroppen och framför allt att bygga upp en självförtroende. Det råder inga tvivel om att han kan åka fort, anser Grip.

Lyssna på Grips tankar kring Stina Nilsson ovan. Nedan om Emil Jönsson och Teodor Peterson.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".