Elias Ymer. Foto: Mikael Fritzon/TT
Elias Ymer. Foto: Mikael Fritzon/TT

Strandlund Tomsvik: ”En drömlottning för Ymer”

Elias Ymer lyckades ta sig hela vägen till Australian Open. Efter två kvalsegrar vann han kvalfinalen mot Hyeon Chung och är klar för huvudturneringen. – Det är en jättechans för Elias Ymer, säger Eurosports tenniskommentator Maria Strandlund Tomsvik.

Senast en svensk herrspelare fanns i en Grand Slam-turnerings singelspel var för fyra år sedan, då genom Robin Söderling som gick till den tredje omgången i Wimbledon. Men nu är det alltså dags för 18-åriga Elias Ymer att presentera sig för Australian Open-publiken.

– Spelmässigt är det inte jätteöverrasknade, jag tycker att man har sett att han har den här nivån i sig, däremot är det jätteimponerande att gå igenom ett kval i Grand Slam-turneringarna är så otroligt tufft att klara av, dessutom tycker jag att han har haft en tuff lottning, säger Maria Strandlund Tomsvik och fortsätter:

– Det betyder otroligt mycket för honom själv, för hans satsning och för tennissverige.

I den första omgången ställs 212-rankade Ymer mot 95-rankade japanen Go Soeda. En drömlottning för svensken, enligt Maria Strandlund Tomsvik.

– Jag tror att det gäller att behålla lugnet, jag tror att alla vi som följer tennisen är så ivriga nu och vill att det ska fortsätta gå bra så klart, samtidigt får vi komma ihåg att det han har gjort redan är fantastiskt. Och det är en drömlottning, men med det sagt så är alla som är direktkvalificerade i en Grand Slam-turnering riktigt bra tennisspelare. Men han kan inte få en bättre lottning, jag tror att den här killen har vunnit en match genom åren i australiska mästerskapen så det är en jättechans för Elias, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".