Collage Magnus Jernemyr och Jesper Nielsen. Foto: TT
1 av 2
Magnus Jernemyr och Jesper Nielsen. Foto: TT
Jesper Nielsen. Foto: Per Kahl/SR
2 av 2
Jesper Nielsen. Foto: Per Kahl/SR

Jesper Nielsen – landslagets nye försvarsjätte

Jesper Nielsen – landslagets "nye Jernemyr"
4:38 min

Han har tagit över Magnus Jernemyrs roll som mittförsvarare tillsammans med Tobias Karlsson. Nielsen som till vardags spelar i Füchse Berlin i Bundesliga gör sitt andra mästerskap med landslaget.

Bundesligaproffset Jesper Nielsen säger själv att han fick en riktig fullträff i VM-premiären mot Island.

– Det går inte att ersätta Jernemyr, det han och Tobbe hade jobbat ihop är svårt att ersätta, jag får göra så gott jag kan.

– Vi som har sett honom regelbundet i Bundesliga vet att han klarar sig på en hög nivå, han har en stor kompetens och han har utvecklats mycket under senaste året säger Tobias Karlsson om sin nye försvarspartner.

Nielsen spelar på sin storlek medan Jernemyr var mer rörlig.

Jesper Nielsen menar att hans svaghet i nuläget är orutinen, och att han lär mycket av Tobias Karlsson som kommer med tips och stöd hela tiden.

– Jag vet alltid att han står bredvid mig, han är chefen, säger Jesper Nielsen om samarbetet med Tobias Karlsson.

För Tobias Karlsson har jobbet också ändrats lite.

–  Jag och Jernemyr behövde inte titta på varandra för att veta var den andra var. Jesper Nielsen tar inte den platsen på samma sätt.
Han går inte in och säger hur han vill ha det ännu så Tobias Karlsson får styra mer nu.

Jesper Nielsen är från Norrköping och karriären har gått via Handbollsgymnasiet i Göteborg, HP Warta och flera år i Sävehof innan det blev spel i Bundesliga.

När det gäller karriären i Tyskland är Jesper Nielsen nöjd, bortsett från att han tycker att laget Füchse Berlin tagit för få poäng den här säsongen. Socialt fungerar tillvaron i Berlin bra i synnerhet sedan flickvännen flyttat dit inför den här säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".